2015. november 3., kedd

Terhes multivitamin szedése a fogantatás előtt

Számos nő élvezi az előnyeit a multivitaminoknak, főleg azok, akiknek bizonyos vitaminok és ásványi anyagok hiányoznak az étrendjükből. Egyes nőknél azonban előfordulhat, hogy valamilyen speciális multivitamint illesztenek be az étrendjükbe: a prenatális vitaminok egyikét. A prenatális multivitaminok nemcsak a terhes nők számára nyújtanak előnyöket, így érdemes beépíteni az étrendbe már a terhesség felé vezető út során is.


Egy érv a terhességi multivitaminok korai szedése mellett

Amikor még várunk a terhességre, akkor lehet, hogy nem figyelünk úőy a táplálkozásunkra, így mikor megtudjuk, hogy terhesek vagyunk, lehet, hogy már bizonyos fejlődési szakaszok tápanyaghiányban jöttek létre. A baba nyelőcsöve például a terhesség első hónapjában alakul ki, amikor még a gyerek neme sem biztos. Mire megtudjuk, hogy terhesek vagyunk, a nyelőcső már lehet, hogy elkezdett fejlődni. Éppen ezért sok szervezet javasolja, hogy a nők, akik készen állnak a terhességre, kezdjenek el minél hamarabb prenatális készítményeket szedni, akár már a terhességet megelőzendő első három hónapban is, mert így már előre kivédhetik a kezdetben felmerülő kockázatokat.


Szempontok a prenatális kiegészítők kapcsán

Ha a teherbeesés előtt szeretnénk valamilyen terhességi multivitamint szedni, akkor mindenképpen érdemes megkérdeznünk az orvosunkat, különösen akkor, ha egyéb vitaminokat is szedünk. Megvan ugyanis a lehetősége annak, hogy bizonyos vitaminok vagy ásványi anyagok szedését túlzásba visszük, ami esetenként éppolyan káros lehet, mint ha nem jutunk hozzá a megfelelő vitaminokhoz. Ha terhességet tervezünk, akkor is ki kell kérnünk az orovsunk tanácsát, mivel esetenként ezzel is többet árhatunk a babának, mint amennyit használunk. A szervezetben tárolódó vitaminok esetében még a túladagolás veszélye is fennállhat. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a terhességi multivitamin a legjobb választás a számunkra, akkor is mindenképp beszéljünk az orvosunkkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése