2014. május 9., péntek

Férfi multivitaminok a különböző életszakaszokban 1.

Az öregedés és a férfiaknál a magas fokú stressz, illetve a fizikai tevékenységek megkövetelik a multivitaminos kiegészítők szedését, hogy a szükséges igényeknek meg tudjanak felelni a férfiak, illetve, hogy a csontjaik és az izmaik növekedése biztosított legyen, valamint, hogy a szexuális életük egészséges és kielégítő maradhasson.


A 40 alatti férfiak és az aktív életmódot folytató férfiak

A B-vitamin és a C-vitamin segít felvenni a harcot a stresszel szemben. Ebben az életkorban a multivitaminok legfontosabb feladata a stressz csökkentése. A B-vitamin és a C-vitamin mellett nagyon fontos az L-glutation, a kalcium és a magnézium pótlása is a mellékvese működésének fenntartása érdekében és a fáradtság csökkentésében.

A fizikai tevékenységet végző férfiaknak magas az oxigénbevitelük, így érdemes nagyon sok almasavat, koenzim Q10-et és ginkgo bilobát is fogyasztaniuk a multivitaminokban, mert ezek javítják az energiatermelést és fokozza a teljesítményt, az állóképességet és a kitartást. A ginkgo biloba a multivitaminokban igen hatékonyan fokozza a vérkeringést az agyban és az izmokban is.

A multivitaminoknak különféle sókat is tartalmaznia kell, hogy az elektrolitok működése is megoldott legyen - ezek között a legfontosabbak a kálium, a kalcium, a magnézium és a Himalája só. Az aktív sporttevékenységet végző személyeknek ez különösen fontos, mivel a sportolás közben igen sok izzadságot veszítenek.

A fizikai tevékenység okozhat izomlázat és kimerültséget is: ezeket helyre lehet állítani a multivitaminokkal, melyek tartalmazzák a következő anyagokat is: N-acetilcisztein, foszfatidil-szerin és L- glutamin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése