2015. augusztus 31., hétfő

Vitaminok, amelyek fokozzák a vérkeringést

A vér áramlása, ami a szívből kifelé és szívbe befelé halad kritikus része az egészségnek. A vér a szervezetben csak a szív működésétől függően képes keringeni. A vér szállítja a vérereken keresztül a test szöveteibe az oxigént és a tápanyagokat, emiatt is fontosak. Bizonyos vitaminok pedig nagymértékben hozzájárulnak a keringési rendszer egészségéért. Ezek a vitaminok biztosítják a gyorsabb vérkeringést és azt, hogy a vér mindenféle akadály nélkül közlekedhessen az egész szervezetben.


Az E-vitamin

Az E-vitamin pozitív hatással van a keringési rendszerre. Az E-vitamin segít szélesíteni a vérereket, így azokon a vér könnyebben jut keresztül. Ez a vitamin ezenfelül megakadályozza a szervezeten belüli véralvadást is. A szervezet E-vitamint használ a vörösvérsejtek előállításához is. Számos élelmiszerből hozzájuthatunk ehhez a vitaminhoz. E táplálékok közül érdemes kiemelni a növényi olajokat, a magvakat, a dióféléket és a zöld leveles zöldségeket is. Sok gabonaféle, margarin és gyümölcslé is E-vitaminnal dúsított. Az E-vitaminos iegészítők fogyasztása nem veszélyes, de tudnunk kell, hogy a kiegészítőket túl lehet adagolni, éppen ezért fontos, hogy ne szedjünk E-vitamin kapszulákart az orvosunk megkérdezése nélkül.


A niacin

A niacin egyike a nyolc B-vitaminnak. Az University of Maryland Központ szerint a niacin hatékonyan javítj a vérkeringést. Tudnunk kell, hogy a niacin hiány nagyon ritkán fordul elő, mivel a legtöbb ember megfelelő mennyiségű niacint kap az élelmiszereken keresztül, amiket nap, mint nap fogyasztanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése