Egyes élelmiszere különösen jó forrásai a B-vitaminoknak, így ha változatos, kiegyensúlyozott étrendet követünk, akkor nem lesz szükségünk B-vitamin kiegészítők fogyasztására. DE persze néhány esetben előfordulhat, hogy érdemes kapszulákként is fogyasztani ezeket a vitaminokat.
Sok tiamint találunk a sertésben, a sonkában, a sötét zöld leveles zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonákban, a zöldborsóban, a lencsében, a diófélékben, sok riboflavin pedig a tejben, a tejtermékekben, a spárgában, a spenótban, a csirkében, a hajban, a tojásban van.
Nagy koncentrációban tartalmaz niacin a csirke, a pulyka, a lazac, a tonhal, a hüvelyesek, a földimogyoró, a tészta, rengeteg folsav van a leveles zöldségekben, a friss gyümölcsökben és zöldségekben, a gabonatermékekben.
A B6-vitamin legjobb forrásai a baromfi, a tenger gyümölcsei, a banán, a leveles zöldségek, a burgonya, a B12-vitaminnak pedig a szója termékek, az állati eredetű termékek és a tenger gyümölcsei.
A májban és a tojás sárgájában, a lazacban, a sertéshúsban, az avokádóban, a sajtokban, a joghurtban nagyon sok biotin és pantoténsav van.
Sok tiamint találunk a sertésben, a sonkában, a sötét zöld leveles zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonákban, a zöldborsóban, a lencsében, a diófélékben, sok riboflavin pedig a tejben, a tejtermékekben, a spárgában, a spenótban, a csirkében, a hajban, a tojásban van.
Nagy koncentrációban tartalmaz niacin a csirke, a pulyka, a lazac, a tonhal, a hüvelyesek, a földimogyoró, a tészta, rengeteg folsav van a leveles zöldségekben, a friss gyümölcsökben és zöldségekben, a gabonatermékekben.
A B6-vitamin legjobb forrásai a baromfi, a tenger gyümölcsei, a banán, a leveles zöldségek, a burgonya, a B12-vitaminnak pedig a szója termékek, az állati eredetű termékek és a tenger gyümölcsei.
A májban és a tojás sárgájában, a lazacban, a sertéshúsban, az avokádóban, a sajtokban, a joghurtban nagyon sok biotin és pantoténsav van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése