2014. április 7., hétfő

Tényleg szüksége van a gyerekeknek multivitaminokra?

Igen sok vita alakult ki az elmúlt években a gyermekek multivitamin-használatát illetően. Sok szakértő azt állítja, hogy a gyerekeknek nem szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat fogyasztaniuk kiegészítők formájában, mivel azokhoz a táplálkozás során is hozzájutnak. Ez azonban egy ideális világban biztosan így van, de ma már egyre kevésbé érvényes ez a gondolat. Sok gyermek ugyanis nem fogyaszt tápanyagban gazdag élelmiszereket, ezért nekik feltétlenül szükséges a multivitamin.

Sajnos azt is el kell mondani, hogy a modern gazdálkodási módzserek, a feldolgozás stb. folyamatosan csökkenti az élelmiszerek tápanyagtartalmát. Ez persze nem azt jelenti, hogy a zöldségekben nincs elegendő tápanyag, de sokkal kevesebb, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Éppen ezért előfordulhat, hogy a gyermekeknek is szükségük van a multivitaminok fogyasztására ahhoz, hogy megfelelően fejlődhessen a szervezetük és, hogy egészségesek maradhassanak. A gyermeki szervezet számára a legfontosabb vitaminok a B12-vitamin és a C-vitamin, de nagyon fontos, hogy a nekik készült multivitaminok sok fehérjét, kalciumot, foszfort is tartalmazzanak.

Annak érdekében, hogy egy boldog és egészséges gyermekünk legyen, győződjünk meg arról, hogy naponta legalább 2-3 adag friss gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, illetve, hogy ezeket kiegészítjük egy jó minőségű gyermekek számára készített multivitaminnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése